Gleaning Reageert op Pasen 2020

Uit gegevens blijkt dat 105 tornado's de VS iets meer dan een week geleden op 12 en 13 april troffen, zich van Texas naar Florida verspreidden, via de Carolinas reikten en naar Tennessee en Maryland trokken.

Een F-4-tornado trof het landelijke gebied van Moss, Mississippi met 190 mph en werd gevolgd als de breedste storm ooit in de staat, verspreidde zich bijna 2 mijl breed en brak door 91 mijl voordat hij verdween. Deze enorme twister liet 212 huizen in Moss volledig verwoest en 249 met ernstige schade.

De chef van de brandweer van Mossville, Doyle Webb, legde de omvang van de vernietiging telefonisch uit aan onze medewerkers. Hij zei: "binnen een mijl van waar ik sta, zijn er 100 huizen die volledig zijn verwoest, en alles wat de mensen konden redden, werd vervoerd in een emmer van 5 gallon."

Stel je voor ... je hele huishouden - vernietigd, en al je bezittingen passen nu in een emmer van 5 gallon. Mijn hart breekt voor hen!
We willen zoveel mogelijk mensen helpen, en we zullen beginnen met het verzenden van onze eerste vrachtwagenlading noodhulpgoederen naar Moss, MS. Ons plan is om door te gaan met het verzenden van benodigdheden waar dat nodig is, zolang er middelen beschikbaar zijn.

Vanwege COVID-19 beperkingen en voorschriften, Gleaning's collectie ziet er deze keer anders uit. We zullen geen productdonaties van het publiek vragen op onze gebruikelijke locatie aan Ward's Road in Lynchburg, VA.

In plaats daarvan zijn we alleen op zoek naar financiële donaties, en we zullen die donaties gebruiken om dringend noodzakelijke items te kopen, zoals niet-bederfelijk voedsel, gezonde sappen, items voor persoonlijke verzorging en schoonmaakproducten van lokale bedrijven. We hopen ook dat we, indien mogelijk, wat papieren producten kunnen leveren voor de slachtoffers van de tornado. Normaal gesproken zijn in onze vrachtwagens meerdere pallets met papierproducten opgenomen voor hulp bij rampen.

Als u kunt doneren, alstublieft Klik hier, of stuur een donatiecheque naar GFTW, Postbus 645 Concord, VA 24538. We hebben nu ook een Text-To-Give-optie. Om per sms te geven, sms je eenvoudig het woord Tornado naar 1-434-208-1878 en je ontvangt een sms terug met de link naar ons beveiligde donatieformulier.

Ik kan niet genoeg "dankjewel" zeggen, maar ik zeg het nog een keer. Bedankt voor je voortdurende steun aan onze bediening! Als u in staat bent om te doneren voor deze hulp, zal uw vrijgevigheid een zegen zijn voor degenen die de meest verwoestende tijd van hun leven doormaken. Ze zijn tegelijkertijd getroffen door twee rampen: Covid-19 en deze verwoestende stormen.

In service en partnerschap,

Jeane Smiley-Mason

President en COO

Onze laatste berichten

Zijn barmhartigheden zijn elke ochtend nieuw. ...

Contact

7539 Stage Rd
Concord, VA, 24538

+434 (993) 3600

Zend ons een bericht

4 + 7 =

Gleaning For The World, Inc., is geregistreerd bij de Internal Revenue Service als een 501 (c) (3) non-profitorganisatie. Alle schenkingen zijn fiscaal aftrekbaar onder deze status.